...



Har tröttnat rejält på sociala medier. Det är ju bara sjukt att samhället ska skötas över internet, utan fysisk kommunikation. Man puffar varandra fram och tillbaka på datorskärmen istället för att kunna umgås på riktigt. Jag gillar verkligen inte att man skapar sig relationer som bygger på facebook eller tävlingen som går ut på att ha så många facebook-vänner som möjligt. Men i verkliga världen har man inte träffat minst hälften av dem. Jag vet, det är lättare att skriva över nätet, för man gömmer sig bakom en skärm istället för att mötas i verkligheten. Men vad blir det för vänskap som bara bygger på ord i en chatt? Det känns som att all mänsklig kontakt kommer upphöra, att man bara kommer attt sitta vid en dator - och facebook samlar ens så kallade vänner. Man lägger upp sitt privatliv med bilder och texter om sig själv, som sparas någonstans för all framtid. Det är läskigt bara, att folk kan vara hur öppna som helst mot folk man knappt känner och aldrig skulle prata med på riktigt. Om man pratar med någon på nätet ska man väl ändå kunna göra det på riktigt också? Det blir som att det man gör på nätet inte har samma betydelse på i verkligheten, ska det verkligen vara så?

Datorerna blir våra liv, såvida man inte har en portabel allt-i-ett iphone, med datorn i fickan. Man umgås, köper kläder, mat, läser, lyssnar på musik, tittar på film, betalar räkningar.. Lever sitt liv genom datorn. Vad kan man inte göra på datorn egentligen liksom? Röra på sig. Mysigt med ett stillasittande samhälle där man, i de få fall man umgås, gör det med varsin teknikpryl i handen. Man sitter och spelar wordfeud med varandra istället för att föra ett vettigt samtal. Jo, men visst sociala klubben. Sociala media-klubben. Kul liv, kul samhälle och kul värld. Sittandes på arslena sprider vi våra åsikter vitt och brett, nonchalerar våran omgivning så vida den inte sker på en skärm och uppnå lyckan i livet; att äga mest i minst format. Vilken ambition och målmedvetenhet. Stackars de fattiga, svältande på Afrikas horn som inte har någon iphone att leva med.


T
he view machine är i farten, akta er. Hahaha. Ville bara få det skrivet. Sprida mina åsikter vitt och brett lite sådär, precis som alla andra. Om det inte vore för att allt och alla finns där, skulle jag avsluta mitt facebook-konto här och nu. Man skulle slippa få reda på vad barndomskompisen just åt till frukost, men å andra sidan skulle jag aldrig ha koll på folks födelsedagar eller vissa läxor vi har. Så jag håller fast ett litet tag till. Bara lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0